Journal
Insights, Perspektiven,
Aktionen & Impulse

François Chaignaud and Marie-Pierre Brébant

›Symphonia Harmoniæ Cælestium Revelationum (2019)‹ is the title of the project that François Chaignaud and Marie-Pierre Brébant are working on during their residency at PACT. Here you can find an insight to their residence in Studio 2.

Sprungbrett<>Tanzrecherche NRW
Amanda Romero, Greta Salgado, Constanza Javiera Ruiz

Während ihrer Residenz bei PACT Zollverein setzen sich Amanda Romero, Greta Salgado, Constanza Javiera Ruiz mit dem performativen Repertoire des Tinku auseinander, einem Ritual und Tanz der einheimischen Kultur Boliviens. Einblicke zur Arbeit an ihrem Stück ›.DENCUENTRO‹ gibt es hier.

Katja Dreyer & Karen Røise Kielland

For their project ›cry me a river – a quest for the source‹ PACTs artists in residence Katja Dreyer & Karen Røise Kielland hiked from the mouth to the source of the mythologically legendary river Styx in Greece. At the Journal they give an insight on the several myths and stories towards Styx and their powers on the lifes of people in Greece.

Meet the participants of IMPACT 18 - Matter in Movement
Part 1

30 participants and five days filled with discussions, workshops and thoughts: This year's edition of IMPACT18 was dedicated to diverse modes of digital, performative and architectural transaction spaces and infrastructures. Right afterwards, some of the IMPACT participants shared their impressions with us.

Meet the participants of IMPACT18 - Matter in Movement
Part 2

Meet the participants of IMPACT18 - Matter in Movement
Part 3

#ResidencyInsights
Sophia New & Daniel Belasco Rogers (plan b)

During their residence at PACT Zollverein Sophia New & Daniel Belasco Rogers (plan b) continue their project ›Taxonomy of Togetherness‹ (working title). Together they think about how the terms "togetherness/together" and "separated/removed" can be defined today - in a digital age. As a basis for these considerations they use a GPS recording, which shows exactly where the artists have been in the last 10 years.

Alexandra Bachzetsis über ›Escape Act‹ bei PACT Zollverein

Im Zeitalter massenhaft inszenierter Bildwelten und einer ungebrochenen Sehnsucht nach der Konservierung des jungen Körpers ist es nahezu unmöglich zwischen Schein und Sein zu unterscheiden. Wie beurteilen wir, was echt ist und was nicht? Und wie sehr ist Alltag auch Performance? Mit feiner Ironie widmet sich Alexandra Bachzetsis in ihrer neuen Arbeit ›Escape Act‹ der Konstruktion von Echtheit und untersucht ihre alltäglichen wie popkulturellen Spielarten.

Antonia Steffens & Bruno Listopad

Antonia Steffens künstlerische Praxis bewegt sich zwischen Tanz, Malerei und Schreiben. In ihrer choreographischen Forschung versucht sie, dem Bild als nicht-hierarchisches Element zu begegnen. Für ihre Residenz bei PACT, die im Rahmen der Choreographischen Dialoge stattfand, hat sie mit dem Choreographen Bruno Listopard zusammengearbeitet.